Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Sandgrund in Karlstad, dit voormalige restaurant is sinds 2011 de permanente kunsthal van de Lars Lerin. Daarvoor was het werk van Lars Lerin te zien in Laxholmen in Munkfors.

Het voormalige Sandgrund is nu de kunsthal van Lars Lerin

Lars Lerin is op 2 april 1954 geboren in Munkfors. Hij studeerde aan de Gerlesborg School (1974-1975) en aan de Valand Academie voor Schone Kunsten in Göteborg (1980-1984). Lars Lerin wordt beschouwd als een van de belangrijkste aquarellisten van Scandinavië. Zijn werk wordt tentoongesteld in galerijen en musea in binnen- en buitenland. Naast schilder is Lars Lerin is ook auteur en heeft sinds zijn debuut Utpost (1983) meer dan vijftig boeken geschreven en uitgegeven.

De permanente tentoonstelling in Sandgrund toont verschillende thema’s uit het leven van de kunstenaar. De tentoonstelling bevat onder andere aquarellen en olieverfschilderijen van vele plaatsen in de wereld. Een deel daarvan is gewijd aan Värmland, waar Lars Lerin werd geboren en momenteel leeft.

Sandgrund heeft ook een kamer genaamd The White Room, die is gereserveerd voor een gast exposanten. Elk jaar laten vier verschillende kunstenaars hun werk zien in The White Room. Vandaag was er werk te zien van de fotograaf Manoel Marques Lerin (de partner van Lars Lerin).

Sandgrund ligt aan de Västra Torggatan 28 in Karlstad. Voor ons is dat bij onze favoriete parkeerplek in Karlstad bij het turistbyrå, Värmlandmuseum en bibliotheek op loopafstand van het centrum.We kregen een tip over Sandgrund en het bezoek was zeker de moeite waard (dank je wel!).