Het is nog volop zomer maar, gisteren werd toch het ijshockeyseizoen geopend met de “ispremiär”, de ijspremière. De Löfbergsarena, de thuisbasis van Färjestad BK, ging om vijf uur open. Toen wij even na vijven kwamen aanrijden was het al een drukte van belang. Fans liepen al volledig uitgedost richting de arena en eenmaal binnen stond er een enorme rij in de fanshop. Om zes uur zouden de spelers het ijs opkomen en we zochten daarom op tijd een plekje op de al goed gevulde tribune.

Om zes uur kwamen de spelers het ijs op en het publiek ging los. Na een paar rondjes over de ijs stelden ze zich in rijen op en de commentator begon ze één voor één voor te stellen. Färjestad heeft een aantal nieuwe spelers aangetrokken, niet alleen uit Zweden maar ook uit Rusland, Canada en Amerika. Na het voorstellen was het tijd voor een oefenwedstrijd tussen de oudere en de jongere spelers. Leuk om te zien hoe behendig de spelers zijn, maar het ging er een stuk rustiger aan toe dan tijdens een echte wedstrijd.

De Löfbergsarena, de thuisbasis van Färjestad BK

De arena begint zich te vullen.

Eindelijk, de spelers komen het ijs op.

Het voorstellen van de spelers.

Face-off

Een goalie is erg goed ingepakt.

Actie, bij een trainingswedstrijd zijn ze toch wat voorzichtiger.

Mocht je in Zweden zijn en het leuk vinden om ijshockey van dichtbij te beleven?
Op zaterdag 10 augustus is er een open huis in de Löfbergsarena, de deuren gaan om 13.00 uur open. Je kunt dan de spelers ontmoeten, de kleedruimtes bezoeken, natuurlijk de mascotte Ture Varg ontmoeten en kijken naar de trainingswedstrijd tegen EV Zug uit Zwitserland.
(voor de wedstrijd is wel een kaartje nodig, te koop via de website)

De kalender voor Färjestad in augustus ziet er als volgt uit:

  • 8 augustus, oefenwedstrijd tegen EV Zug, uitwedstrijd, een beetje ver vanuit Zweden om naar Zwitserland af te reizen.
  • 10 augustus, oefenwedstrijd tegen EV Zug, Löfbergs Arena en tevens open dag
  • 23 augustus, oefenwedstrijd tegen Leksand, Löfbergs Arena
  • 24 augustus, oefenwedstrijd tegen Frölunda, Scandinavium in Göteborg
  • 29 augustus, wedstrijd tegen Banská Bystrica uit Slowakije, Löfbergs Arena, Wedstrijd uit Champions Hockey League (CHL is een Europese ijshockeycompetitie)
  • 31 augustus, wedstrijd tegen HC Ambri Piotta uit Zwitserland, Valascia in Ambrì, Zwitserland, Wedstrijd uit de CHL