Het Torsby Fordonsmuseum is een klein auto- en motormuseum (fordon betekent voertuig). De collectie omvat ongeveer 125 auto’s en motoren. Het meest bijzondere stuk is de vrachtauto die de Frykenbilen genoemd wordt.

Bij de Frykenbilen hoort een stukje geschiedenis. In de winter van 1936, om precies te zijn op 27 februari, hadden Sven Ljungkvist en Axel Bredsberg de opdracht gekregen om sneeuw te ruimen op het meer Fryken zodat er een drafbaan gemaakt kon worden. Op ongeveer 100 meter van de oever reden ze over een dunne plek in het ijs. Het ijs brak en de auto begon langzaam te zinken. Sven en Axel wisten gelukkig tijdig uit de cabine te klimmen zodat ze niet meegenomen werden de diepte in. Meteen na het ongeluk werd begonnen met dreggen naar de vrachtauto, maar na week gaf men het op. De auto bleef op de bodem van het meer liggen.

Frykenbilen (dit deel was niet meer bruikbaar bij de restauratie)

Begin jaren 80 zijn er meerdere pogingen gedaan om de auto te vinden en te bergen maar allen zonder resultaat. In 1984 kon een duiker de locatie van de auto aanwijzen. Besloten werd om in 1985 een nieuwe bergingspoging te wagen. Een groot ponton met twee hijskranen voer het meer Fryken op om de auto te bergen. Op de plek van het ongeluk was het meer ongeveer 65 meter diep, maar het lukte toch om de auto op te hijsen en aan land te krijgen.

De gerestaureerde Frykenbilen (Scania Vabis 1928) met voorop de grote sneeuwploeg.

De vrachtauto waarmee Sven en Axel bijna 50 jaar eerder hun onfortuinlijke avontuur beleefden werd de Frykenbilen gedoopt. Voor de kenners, het is een Scania Vabis (modeljaar 1928). Na een restauratie die bijna vijf jaar geduurd heeft is de Frykenbilen nu een van de museumstukken in het Torsby Fordonsmuseum

De werkplaats van Anders Lindström

Het verhaal achter de Frykenbilen is niet het enige onfortuinlijke verhaal uit de autogeschiedenis van Torsby. Als Anders Rudolf Lindström niet zoveel pech gehad had, dan had Torsby nu misschien wel een bloeiende automobielindustrie gekend. Anders was in het begin van de 20ste eeuw een handelaar in specerijen in Torsby. Zijn droom was om een zelfrijdend voertuig oftewel een auto te maken. In 1910 verscheen zijn eerste “auto”. De ijzeren wielen maakten nogal wat lawaai en de motor sloeg op iedere helling af. Anders besloot dat het anders moest en begon aan een nieuw model te werken. Het project van Anders trok belangstelling en gemeenteraadslid Emil Rylander beloofde de auto voor 6000 Zweedse kronen te kopen. Toen Anders deze auto afleverde had hij bestellingen voor ongeveer 50 auto’s. De auto’s die Anders maakte droegen de merknaam LT-Bilen, Lindström Torsby Bilen.
Het noodlot sloeg echter toe. In een koude februarinacht in 1922 ontstond er brand in de werkplaats en brandde alles tot de grond toe af. Anders was niet verzekerd en hiermee kwam de automobielindustrie in Torsby tot een voortijdig einde. Anders heeft slechts enkele auto’s gebouwd waarvan er helaas geen enkele meer over is.

Saab 92 De Luxe uit 1952

Een deel van de motorencollectie

Hoewel het Torsby Fordonsmuseum niet heel groot is, is het zeker een bezoek waard. Naast de Frykenbilen en de werkplaats van Anders Lindström vind je er oude modellen van Saab, Rolls Royce, Volkswagen, Harley Davidson, Packard etc. In het cafeetje kun je terecht voor een kop koffie, gebak of een ijsje. Het adres: Gräsmarksvägen 8, 685 33 Torsby

Hem62 organiseert maatwerkvakanties naar Värmland en schrijft reisgidsen over Zweden. Onze reisgidsen over Värmland en Dalarna zijn te bestellen in onze webshop.
Ons vakantieaanbod vind je op deze website.

Elke zaterdag verschijnt er op onze blog een “lördagsmys”. Lördag is zaterdag. Het werkwoord mysa betekent iets leuks, plezierigs of gezelligs doen. Onze blog houden we “mysig”, geen diepgravend achtergrondartikel, maar gewoon iets leuks over Zweden. De blog kan over een weetje gaan, een verhaal dat hoort bij een van onze foto’s of een onderwerp wat onze blog nog niet gehaald heeft. Mocht je een suggestie hebben dan mag je dat ook laten weten.