Het is zomer en iedereen trekt erop uit om van het mooie weer te genieten.  In heel Zweden worden evenementen georganiseerd met voor iedereen wat wils. Ook in Värmland is er veel te beleven, we hebben een kleine selectie uit onze evenementenkalender gemaakt. Wie weet kom je ons tegen.

Gammelvala

“Gammelvala” betekent “oude wereld” en dat is wat er in Brunskog te zien. In de hembygdsgård worden oude ambachten getoond. Er wordt teer gemaakt, houtskool gebrand, tunnbröd gebakken, er is een weverij, een smederij, er staat een oude zaagmachine, een schaafmachine en een stoommachine. Gedurende het evenement heeft iedere dag een ander thema, zo is er een dag voor kinderen, een “huismoederdag”, een dag voor oude auto’s etc.

Tunnbröd maken

Kultur i Tiomilaskogen

Tijdens het evenement “Kultur i Tiomilaskogen” zijn liefhebbers van kunst en cultuur welkom in Tiomilaskogen op de grens van Värmland en Dalarna. In dit Finnmarkbos liggen een aantal hele  kleine dorpjes waar kunstenaars hun werk laten zien, het gaat dan om handwerk, glas, porselein, schilderijen, sieraden en nog veel meer. Het is een unieke manier om dit enorm bos en al zijn hele kleine dorpjes te leren kennen.

Värmlandsvikingating

In het Vikingcenter in Nysäter verzamelen dit weekend de vikingen zich. Tijdens het evenement zijn er een vikingmarkt, vikingspelen en nog veel meer andere activiteiten.

Antik & Samlarmässa

De jaarlijkse Antik- och Samlarmåssa in de hembygdsgård van Ransäter. Op de beurs zijn oude traktoren en auto’s te bekijken en wordt er antiek en loppis verkocht. Het is iedere keer een gezellige beurs waar veel te bekijken en te kopen is. Het is verbazingwekkend wat er allemaal te koop wordt aangeboden: glaswerk, serviesgoed, meubels, oude ansichtkaarten, legeruniformen, geweren, speelgoed, LP’s, CD’s etc.

International Food Festival

Tijdens het International Food Festival vind je in het centrum van Karlstad eten uit meer dan 16 verschillende landen. Olijven, kaas, fudge, vlees en kleurrijk eten kun je ter plekke kopen, proeven of mee naar huis nemen.

Er is natuurlijk nog heel veel meer te doen: concerten, loppissen, markten, wedstrijden etc.
De link naar onze kalender vind je hier. Mocht je nog een tip hebben laat het ons weten!

 

Hem62 schrijft reisgidsen over Zweden met verhalen, toeristische tips en wandelingen. Onze reisgidsen over Värmland en Dalarna zijn te bestellen in onze webshop.

Elke zaterdag verschijnt er op onze blog een “lördagsmys”. Lördag is zaterdag. Het werkwoord mysa betekent iets leuks, plezierigs of gezelligs doen. Onze blog houden we “mysig”, geen diepgravend achtergrondartikel, maar gewoon iets leuks over Zweden. De blog kan over een weetje gaan, een verhaal dat hoort bij een van onze foto’s of een onderwerp wat onze blog nog niet gehaald heeft. Mocht je een suggestie hebben dan mag je dat ook laten weten.