In Nederland hoor je de eerste dagen van het nieuwe jaar “gelukkig nieuwjaar”, “de beste wensen” enz. In Zweden werkt dat net iets anders.

Vanaf de eerst advent tot kerstavond julafton, wenst men God jul, vrolijk kerstfeest. Daarna houden de Zweden het tot 30 december op God fortsättning, een goede voortzetting van de feestdagen.
Op 30 en 31 december wenst men elkaar God slut, een goed uiteinde (van het oude jaar). Op nieuwjaarsdag wenst men elkaar Gott nytt år, gelukkig nieuwjaar. Daarna wenst men elkaar God fortsättning, goede voorzetting van het nieuwe jaar. Dit laatste doet men dan ongeveer tot Driekoningen.

Zelfs als je je vergist, het is natuurlijk altijd aardig om iets positiefs te wensen.

We zijn 2020 net begonnen en hebben de nodige plannen voor dit jaar. In januari beginnen we met twee beurzen. Reis&Co in Groningen op 11 en 12 januari. De Noord-Limburgse Vakantiebeurs in Hamont (België). De laatste is uiteraard goed bereikbaar vanuit België, maar ook vanuit Eindhoven en Roermond.
We doen dit jaar niet alleen maar beurzen, we hebben ook ander plannen, maar daarover later meer.

Hem62 organiseert vakanties naar Värmland en schrijft reisgidsen over Zweden. Onze reisgidsen over Värmland en Dalarna zijn te bestellen in onze webshop.
Ons vakantieaanbod vind je op deze website.

Elke zaterdag verschijnt er op onze blog een “lördagsmys”. Lördag is zaterdag. Het werkwoord mysa betekent iets leuks, plezierigs of gezelligs doen. Onze blog houden we “mysig”, geen diepgravend achtergrondartikel, maar gewoon iets leuks over Zweden. De blog kan over een weetje gaan, een verhaal dat hoort bij een van onze foto’s of een onderwerp wat onze blog nog niet gehaald heeft. Mocht je een suggestie hebben dan mag je dat ook laten weten.