En dan reis je voor het eerst voor een zomervakantie naar je huis in Zweden. En bij het eerste wat je ziet slaat de schrik toe. Het huis heeft een tuin met veel gras. Gras dat nog niet gemaaid was dit jaar en dat heel erg goed heeft kunnen groeien. Daar waar we in de winter door de sneeuw moesten ploegen naar ons huis, waadden we nu door een zee van gras. Daan heeft het meteen al “de jungle” gedoopt.

Het was weliswaar niet geheel onverwacht maar dat het een halve meter hoog zou staan hadden we niet gedacht. In eerste instantie dachten we dat we het oerwoud wel met een accutrimmer enigszins onder controle konden krijgen, maar na enkele keren de accu opgeladen te hebben en nog maar enkele vierkante meters gedaan te hebben, hebben we besloten dat apparaat alleen maar voor de “finishing touch” te gebruiken.

We zijn dus maar op zoek gegaan naar een goede grasmaaier en een trimmer. Uiteindelijk zijn we bij de Coop Bygg geslaagd voor beide apparaten. Verder hebben we nog een jerrycan benzine getankt bij het tankstation omdat allebei de apparaten op benzine lopen. En na het raadplegen van de gebruiksaanwijzing en wat gepruts lukte het ons om de apparaten te starten. We hebben nog wel een gehoorbeschermer nodig, de motor van de trimmer maakt namelijk nogal wat herrie.

En na een halve dag maaien, eerst met de trimmer daarna met de grasmaaier ziet het er weer netjes uit.