Dinsdag 29 september vertrokken we richting  Zweden. Norwegian air bracht ons snel en “comfortabel” (de zitruimte was erg krap) naar Oslo alwaar we onze huurauto ophaalden en incheckten in het Gardemoen Airporthotel.

Na een korte nachtrust gingen we naar Zweden en maakten voor het eerst live kennis met onze bemiddelaar. Samen met hem gingen we op pad om de drie huizen te bekijken waar ons oog op was gevallen. In eerste instantie stonden er vier op ons lijstje  maar één bleek er al verkocht. Aangekomen bij het eerste huis (onze nummer één) bleek het huis zelf precies wat we er van verwacht hadden maar de ligging was niet helemaal wat we zochten. Op naar het tweede dus, dit lag erg mooi en hoewel de buitenkant nodig geschilderd moest was de rest van het huis in prima staat. Het derde huis was echt niet wat we zochten dus dit viel meteen af.

De volgende dag besloten we nog even verder te kijken om de omgeving van het tweede huis te verkennen. Daar aangekomen zagen we dat er bij de hoek van het dak wat hout en rommel lag. Dit bevreemdde ons omdat dit er de vorige dag nog niet gelegen had.  Ook onze bemiddelaar was hier erg verbaasd over en we spraken af dat zijn zakelijk partner ,die een bouwbedrijf heeft, er even langs zou gaan om te kijken wat er aan de hand was.  En mocht dit niets ernstigs zijn dan wilden we wel een bod plaatsen.

‘s Avonds vlogen we weer terug naar Nederland. Nog voor we goed en wel uit het vliegtuig waren hadden we al bericht uit Zweden dat er weliswaar een stuk dak vervangen moest worden maar dat dit geen grote kosten met zich mee zou brengen. Dus de volgende dag zou ons bod bij de makelaar geplaatst worden.

huisjes1