Vanmorgen hebben we de rest van de achterkant van het huis geschilderd. Dat was is niet het grootste deel maar wel het lastigste stuk. De trap voor de schoorsteenveger zit in de weg, het kelderluik en dan is er nog een stuk boven de veranda wat geschilderd moest worden. Het stuk rondom de brandtap was nog het lastigste te bereiken de trap is verticaal waardoor je er niet tegen kunt leunen. Op het kelderluik konden we prima staan en met het luik open konden we de ladder stabiel op de betonnen trap zetten. Om het ons wat gemakkelijker te maken hadden we de kwast op de bezemsteel gezet waardoor we gemakkelijk bij het allerhoogste punt konden. Het stuk boven de veranda was weer prima te bereiken door op het dakje te klimmen. Uiteindelijk was dan toch de hele achterkant geschilderd en konden we de spullen opruimen.

Klaar!

Klaar!

Alleen was de tijd omgevlogen en we schrokken dat het al twaalf uur was toen we aan het opruimen waren. Om één uur hadden we een afspraak met Mats van Tuab (Torsby Utveckling AB), hij is “turiststrateg” en we wilden met hem praten over onze reisgids en hoe we deze verder konden promoten. Het werd vlug douchen zodat we niet faluröd gevlekt op onze afspraak zouden verschijnen, het zou wel heel Zweeds zijn maar toch. Daarna vlug een cracker, in de auto springen en op weg gaan naar Torsby. We waren keurig op tijd in Torsby.
We ons even gemeld bij de balie en even later kwam Mats aangelopen. Hij was net terug van vakantie en had onze reisgids al bekeken en hoewel hij geen Nederlands kan lezen vond hij het een mooi boek. Op de achtergrond zagen we dat hij ook onze website op zijn PC open had staan. We hebben verteld wie we zijn en wat onze plannen met de gids zijn en Mats kwam meteen met een aantal goede ideeën en tips. Hij wilde de gids verder nog bestuderen en zou hem meenemen naar zijn collega’s. Hij beloofde ons gegevens van een aantal contactpersonen te sturen bij reisorganisaties. We hebben het ook over onze website visitvarmland.nl gehad en hij vertelde dat ze aan de slag gingen met visitvarmland.se en dat we misschien informatie konden uitwisselen. Het was een erg zinvol gesprek en Mats weet van aanpakken. Hoe klein ook, we hebben een ingang bij de toeristenorganisatie voor Värmland!