Värmland

Na heel veel vakanties in Zweden en na jaren van dromen over het hebben van een eigen vakantiehuisje besloten we tijdens de laatste zomervakantie om er voor te gaan. Een eigen vakantiehuisje…..Maar hoe ga je dit nu regelen?

Deze zomer waren we in Värmland en tijdens die vakantie zagen we ook al diverse huisje te koop staan. We besloten om de stoute schoenen aan te trekken en eens bij een makelaar binnen te stappen.  Deze legde ons het een en ander uit over het zweedse onroerend goed en over alle rechten en plichten die hier bij kwamen kijken.

Thuisgekomen gingen we dan ook vol goede moed op zoek. En maakten we ook kennis met de zweedse manier van zakendoen; zo wordt een e-mail lang niet altijd beantwoord en als er wel geantwoord wordt kan dat best een week later zijn.

Maar een van de makelaars die wel antwoord op onze vragen gaf verwees ons door een nederlandse bemiddelaar. En dit bleek een schot in de roos. Hij gaf antwoord op al onze vragen en nam alvast contact om met de makelaars van de huisjes die wij op het oog hadden. Na een aantal weken van op en neer e-mailen besloten we dat het tijd weer om naar Zweden te gaan.