doucheWe zijn weer thuis maar toch nog even een stukje over afgelopen zaterdag.
Zoals de meeste van jullie wel op foto’s gezien hebben (en zo niet bij deze de foto) hangt ons douchegordijn aan een rare schuine constructie. Dit komt doordat de douche geplaatst is onder het schuine dak. De douchestang zat dan ook aan de ene kant veel hoger dan aan de andere waardoor het gordijn scheef hing en steeds naar beneden zakte. Maar goed we konden douchen en het zat in de planning om dit snel te veranderen.
Maar door een ongelukkige val van Emma in de douche (ze kon zich nog net aan het gordijn vastgrijpen !) moest dit dus eerder gebeuren dan de bedoeling was. En wel op onze laatste dag.
Geen probleem zou je zeggen je rijdt even naar de Gamma, de Praxis of de Karwei en klaar. Maar zo werkt dat niet in Zweden; de dichtsbijzijnde  “bouwmarkt” ligt 40 km verderop. Nu valt dit ook nog wel mee maar daar hadden ze geen hoekcontructie die in onze douche paste (en er was keus uit één).
Dus op naar de volgende weer 40 km verder maar helaas ook daar hadden ze geen andere.
Toen maar door naar Karlstad nog zo’n 50 km verder. Gelukkig hadden ze daar wel precies wat we zochten en konden we weer naar huis. Ondertussen was het flink gaan sneeuwen zodat het naar huis rijden ook niet erg vlot ging. Aan het eind van de middag waren we pas weer thuis en een half uur later hing alles weer op zijn plek.
We hebben alleen de constructie veranderd, het douchegordijn hangt nu weliswaar laag maar omdat wij toch geen van allen erg groot zijn is dat geen probleem (we kunnen er nog niet overheen kijken).
Als we in mei weer in Stöllet zijn zal ik een foto maken want daar hebben we na alle stress niet meer aan gedacht.