Komende weekend is er weer genoeg te doen in Värmland:

Loppis langs de 62 van Stöllet naar Munkfors

De eerste loppis is in Edsforsen bij Edebäck. Deze loppis staat met borden aangegeven vanaf de 62 en is open op zaterdag 28 juli van 10.00 tot 15.00 en zondag 29 juli van 10.00 tot 14.00. De koffie staat klaar.

In Råda is er een loppis in het Ordenhus van de IOGT-NTO. Het adres is: Brobacksvägen 11, 68393 Råda.

Na Råda kun je ervoor kiezen om de 62 te volgen naar Munkfors, of je neemt de afslag Lidsbron en rijdt richting Sunnemo waar in het Folketshus een loppis is.

Als je de 62 volgt liggen net voor Munkfors nog een aantal loppissen.

Dit zijn slechts enkele loppissen die je op je route tegenkomt. Mocht je ergens een bordje “Loppis” tegenkomen, ga gewoon een kijkje nemen.

Als je verder wilt loppissen neem dan weg 241 van Munkfors richting Sunne. Je komt dan nog langs de loppis in Torsbergs Bygdegård. Daarna rij je door naar Sunne en Torsby, onderweg zie je dan ook de borden Stöpafors Jätteloppis.

Motorraces op de drafbaan (zaterdag 28 juli en zondag 29 juli)

Longtrack – Zaterdag en zondag 15:00
Nordic Championship voor teams – zondag 13:00
Meer informatie op de website.

Gammelvala (zaterdag 28 juli en zondag 29 juli)

“Gammelvala” betekent “oude wereld” en dat is net wat er in Brunskog te zien. In de hembygdsgård worden oude ambachten getoond. Er wordt teer gemaakt, houtskool gebrand, tunnbröd gebakken, er is een weverij, een smederij, er staat een oude zaagmachine, een schaafmachine en een stoommachine. Verder kun je een vioolbouwer, pottenbakker, mandenmaker, touwslager, houtsnijder etc. aan het werk zien. Het is teveel om alles op te noemen en iedere dag heeft een ander thema. Het is erg leuk om er eens rond te kijken. Meer informatie is te vinden op de website.

Kultur i Tiomilaskogen (26 t/m zaterdag 28 juli)

Tijdens het evenement “Kultur i Tiomilaskogen” zijn liefhebbers van kunst en cultuur welkom in Tiomilaskogen op de grens van Värmland en Dalarna. In dit Finnmarkbos liggen een aantal hele kleine dorpjes waar kunstenaars gedurende een aantal dagen per jaar hun werk laten zien, het gaat dan om handwerk, glas, porselein, schilderijen, sieraden en nog veel meer. Het is een unieke manier om dit enorm bos en al zijn kleine dorpjes te leren kennen.
Hier is het programma te vinden.

Värmlands Vikingating (zaterdag 28 juli en zondag 29 juli)

In het Vikingcenter in Nysäter verzamelen dit weekend de vikingen zich. Tijdens het evenement zijn er een vikingmarkt, vikingspelen en nog veel meer andere activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website.

Sunne Summer Meet (zaterdag 28 juli)

Liefhebbers van auto amerikaanse auto’s kunnen tijdens de Sunne Summer Meet genieten.
Meer informatie is te vinden op de website.

Kijk voor meer evenementen op onze evenementenkalender.

Wat gaan wij doen? Loppissen, zwemmen, Kultur i Tiomilaskogen …