Vanmorgen was onze eerste stop bij de Sun Dance Ranch in Ekshärad. Ook daar wilden we contact leggen voor onze reisgids. We waren nog nooit op de ranch geweest maar toen we aankwamen vielen de mooie paarden en de prachtige lokatie aan de Klarälv meteen op. Anita was in de saloon en na even voorstellen kwam het gesprek op gang. Anita vertelde enthousiast over Sun Dance Ranch en bleek een ware spraakwaterval te zijn. Op de ranch is veel te doen en te beleven. Natuurlijk is de ranch bij uitstek dé lokatie in Värmland als je paardenliefhebber bent en actief bezig wil zijn. Daarnaast kun je op de ranch ook terecht voor kanoën, quadtours, elandsafari’s, vissen en wandelen. Overnachten kan op de camping of in stuga’s. Mocht je meer willen weten kijk dan even op de website van Sun Dance Ranch. Verder had Anita nog een aantal erg goede tips voor onze reisgids.
(Anita: dank je wel voor de tips en we komen terug voor de “elandtrio”)
Na ons bezoek aan Sun Dance Ranch, waar we eigenlijk maar even langs zouden gaan, zijn we doorgereden naar de Ransäters Hembygdsgård naar de “Värmlands största Antik & Samlarmässa med veteranfordonsträff” oftewel “Värmlands grootste antiek & verzamelaarsbeurs en klassieke automobiel bijeenkomst”. Het terrein van de hembygdsgård was gevuld met kraampjes waar van alles verkocht werd.

Kraampjes

Kraampjes,

Kraampjes

kraampjes

En nog meer kraampjes

en nog meer kraampjes.

De klassieke auto’s waren allemaal goed onderhouden. Dit keer waren het niet alleen Amerikaans auto’s maar stonden er ook de nodige modellen van Jaguar, VW, Mercedes, Morris, Triumph en natuurlijk Volvo.

General Lee (voor de Dukes of Hazzard fans)

General Lee (voor de Dukes of Hazzard fans)

Zoals gewoonlijk waren er ook veel Amerikaanse auto's te zien.

Zoals gewoonlijk waren er ook veel Amerikaanse auto’s te zien.

Jaguar

Jaguar

DSC01835

Een sticker op de auto van een bierliefhebber (vertaling: Eet gele sneeuw, het kan bier zijn).

NSU Neckar

NSU Neckar