Sagostigen

Vandaag zijn we in de buurt gebleven. We zijn even bij Rådastrands camping langs geweest voor flyers en om even bij te praten. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de sagostigen die in de buurt van het vliegveldje moet liggen. We hebben even moeten zoeken om het pad te vinden maar zagen uiteindelijk een klein wit bordje met de tekst “Sagostigen”. Op het smalle weggetje er naar toe kwamen we een man op de fiets tegen die vroeg of we op zoek waren naar de sagostigen. Het bleek Stig Sandberg te zijn, de maker van het pad. Hij komt hier dagelijks en zag dat sommige van sommige boomstronken en takken eenvoudig een trol of ander wezen te maken was. Langzaamaan bouwde hij zo aan dit pad en steeds meer schepsels kwamen tot leven in het bos.

Sagostigen. Dit is nog maar een klein deel van alle creaties.

Het is erg leuk om te kijken en zeker kinderen kijken hier hun ogen uit en ontdekken steeds meer. Zelfs wij zagen op de terugweg weer andere wezens dan op de heenweg. De sagostigen is te vinden door bij de ICA in Råda af te slaan en door te rijden tot je op een soort Y-splitsing komt waar je rechtsaf slaat. Dit weggetje volg je totdat je het bordje “Sagostigen” ziet. Tip: de geocache GC44NX Sagostigen ligt ook in de buurt van het pad.

‘s Middags stond een bezoek aan Ineke op het programma. Voor haar emigratie hebben we de afgelopen jaren aardig wat op en neer gemaild. In eerste instantie over Zweden en emigreren daarna over allerhande andere onderwerpen. Sinds eind vorig jaar woont ze in Zweden. Gisteren troffen we elkaar in levende lijve. We hadden al zoveel gemaild dat het leek of we elkaar al een hele tijd kenden. Na een uitgebreide rondleiding, hebben we nog heel lang gezellig in de keuken zitten praten over van alles en nog wat. Toen het begon te schemeren was het voor ons tijd om weer naar Stöllet te gaan. We hadden nog een flyer die we af moesten maken en afleveren bij de drukker.