Punktering

Gisteren hoorden we sissen en sputteren bij een van onze achterbanden. Na lang zoeken zagen we dat er iets in de rechterachterband zat en de band heel erg langzaam leeg liep. Gelukkig hebben we het gisteren nog tot thuis gered en zijn op internet op zoek gegaan naar een bandenservicebedrijf in de buurt.

Na wat zoeken vonden we een bandenbedrijf in Ekshärad. We hadden al eerder gezien dat bij dit soort bedrijven vooral ochtendmensen moeten werken, ze waren namelijk om 7 uur al open. Ze sluiten dan wel weer om 16 uur. Wij reden daarom vanmorgen in alle vroegte naar Ekshärad. We hadden ook geen idee hoe lang het allemaal ging duren en of ze ons ook wel konden helpen.

De werkplaats.

Even na zevenen waren we bij Däckteam. De werkplaats was al open en iedereen was druk bezig. We liepen naar binnen en niet veel later kwam er een monteur naar ons toe en vroeg of hij ons kon helpen. Ik zei dat ik een gaatje in mijn band had, in het Zweeds “punktering”. Hij liep mee naar buiten, keek even en zei dat ik de auto wel even binnen kon zetten. Daarna ging hij zonder nog wat te zeggen aan de slag.

De wachtruimte. Zo te zien nog in aanbouw.

Er wordt aan gewerkt.

De auto werd opgekrikt, het wiel ging er af en de band van de velg. Het bleek maar een klein gaatje te zijn en de band kon gerepareerd worden, tenminste dat maakten we op uit de handelingen van de monteur want hij was, op zijn zachtst gezegd, niet bepaald spraakzaam. Het gaatje werd gerepareerd, de band ging weer op de velg, daarna werd het geheel nog gebalanceerd. Tenslotte monteerde hij het wiel weer op de auto en stonden we weer op vier wielen.

Al met al waren we een klein half uur later alweer helemaal klaar en konden we aan de dag beginnen. We hebben ons op de terugweg nog verbaasd over de spraakzaamheid van de monteur. Veel meer woorden dan “Hej”, “punktering” en “tack” hadden we niet nodig. Maar de service van het Däckteam in Ekshärad was geweldig! Stort tack!!!

De boosdoener.