Een paar dagen geleden kregen we een e-mail van de eigenaar van een nieuwe B&B in de regio met het verzoek of we een stukje op onze site over Värmland wilden opnemen en eventueel op bezoek komen. Daarom gingen we gisteren richting Hagfors om op bezoek  te gaan bij Geijersholms Herrgård B&B.

Toen we aankwamen werden we vriendelijk ontvangen door Geert en Marina de trotse eigenaren van de B&B. De voormalige Herrgård is omgebouwd tot een prachtige B&B waarbij de oude sfeer bewaard gebleven is. Na de rondleiding door de B&B waarbij we een goed beeld kregen van het prachtige interieur, hebben we op de veranda genoten van een kop koffie en koekjes en uitgebreid verder gepraat. Geert en Marina wonen al zo’n 12 jaar in Zweden. Hiervoor woonden en werkten zij in Karlskrona. Karlskrona ligt aan de zuidoostkust van Zweden op ongeveer 500 kilometer van deze Herrgård die in de bossen van Värmland ligt. Sinds 15 juli, dus net pas, runnen zij als kersverse eigenaren Geijersholms Herrgård B&B en willen hun gasten een “thuis-gevoel” geven oftewel een “feel at home away from home” gevoel.

Het verhaal van Geert en Marina verschilt alweer volledig van alle andere verhalen die we horen. Zij zijn op een hele andere manier naar Zweden gekomen en hebben vanuit een gewone baan in Zweden de ommezwaai gemaakt naar het runnen van een B&B op zo’n 500 kilometer van hun vorige woonplaats in Zweden.

Geijersholms Herrgård B&B

Foto: Geijersholms Herrgård en B&B.