Gisteren kwam er iemand van Relacom op bezoek om te kijken hoe en waar we onze glasvezelaansluiting wilden hebben. We hadden dit maanden geleden aangevraagd en afgezien van een e-mail ter bevestiging hadden we niets meer gehoord. Als het goed is begint dit jaar het project om iedereen aan te sluiten en worden de kabels gelegd.

De glasvezelvereninging had een aantal vergaderingen gepland voor de deelnemers maar die waren niet op het moment dat wij ook in Stöllet waren. Daarop heb ik ze maar gebeld en de situatie uitgelegd. Het was geen probleem in mei zou de projectleider zelf langskomen. Een paar weken geleden kregen we een mailtje dat ze ons niet konden bereiken dus heb ik zelf maar gebeld en een afspraak gemaakt. Een dag later belden ze terug om de afspraak te verzetten. Ik dacht al, zul je net hebben, gaan ze zo zitten schuiven met afspraken dat we alsnog niet thuis zouden zijn.

Eergisteren ging rond half negen de telefoon. Het was Relacom, we hadden vandaag toch een afspraak om “nio noll noll” (nieje nol nol) oftewel 9 uur? De man sprak het met zo’n precisie uit dat het leek alsof hij op een militaire missie was. Ik zei dat ik door hen gebeld was dat de afspraak een dag later zou zijn omdat het hij niet zou kunnen. Dat was goed, hij zou er morgen om “nieje nol nol” zijn. Gisteren ging weer de telefoon, het was weer Relacom, de projectleider zou 40 minuten later komen. Wat ons betreft was dat ook goed. Dat er gebeld wordt als ze iets later zijn en de frequentie waarmee ze bellen doet onzweeds aan. We zijn gewend dat het het niet zou nauw komt. We zouden wel zien.

De schets

Even na half tien kwam er een auto de oprit op. Het waren de mannen van Relacom die kwamen kijken hoe en waar de glasvezelkabel gelegd kon worden en waar die het huis in moest komen. Na uitgelegd te hebben waar ik de kabel naar binnen wilde hebben, bekeken zij hoe ze de kabel over het terrein wilden leggen. De kabel bleek niet via de 62 te komen maar vanuit de kant van het dorp. Hierdoor moeten ze een rondje om het huis maken om te komen op de plek waar ik de aansluiting wilden hebben. Dit werd allemaal genoteerd, foto’s gemaakt en een paar minuten later vertrokken ze weer. ‘s Middags kregen we een e-mail met een bevestiging en de tekening. Als het mee zit hebben we dit jaar glasvezel in huis.

De rest van de dag hebben we besteed aan het afleggen van een aantal bezoeken. Het was prachtig weer, zodat we lekker buiten konden zitten.

Ik begrijp dat het schetsje van Relacom niet het meest aantrekkelijke is om te bekijken. Gelukkig hebben we gisteren ook andere foto’s gemaakt.

De zon kijkt even om het hoekje.

Het is hier gewoon stil.

Een mooie zonsondergang, alleen het geluid van kabbelend water en vogels op de achtergrond.