Gisteren zijn (alweer) naar Stöllet gereisd. Nou eigenlijk zijn we eergisteren vertrokken uit Nederland, maar de boot van Travemünde naar Malmö vertrok gisteren om 2.30 ‘s nachts.  Toen we ‘s ochtends Malmö naderden was het prachtig weer en aan ondanks dat we nog op open zee waren was het aan dek al warm.

De Öresundbrug

We zijn onder de brug door en gaan verder op weg naar Malmö

Dit keer hadden we een andere stop dan gebruikelijk onderweg, onze eerste stop was Mooi Gula Huset in Lidhult op krap twee uur rijden van Malmö. Mooi Gula Huset is de bed and breakfast van Joost en Liesbeth. Joost is een oud-collega van Ton die een paar jaar geleden naar Zweden is geëmigreerd. Het was leuk om even bij te praten en het verschil te zien tussen het hectische Nederland en de ongekende rust in een klein dorpje in Zweden. Naast de B&B hebben Joost en Liesbeth ook nog een winkel met oude gerestaureerde Zweedse meubels.

Mooi Gula Huset

Na een lekkere lunch in de buitenlucht en bijpraten kregen we een rondleiding. Mooi Gula Huset is gevestigd in een voormalig bankgebouw met nog een heuse kluis! De B&B is ingericht met mooie authentieke meubels en accessoires die ieder hun eigen verhaal hebben. Hierdoor heerste er ook binnen een gezellige sfeer.

Na de rondleiding was het toch echt tijd om verder te gaan naar Stöllet want we hadden nog een kleine 500 kilometer te gaan. Thuis deden we het gebruikelijke controle rondje en niet veel later zijn we ons bed in gedoken. We zijn weer in Stöllet en gaan genieten van de mooie Zweedse zomer!

Tip: Mocht je nog een B&B zoeken in Zweden, die vanuit Nederland goed te bereiken is, dan is dit de link naar Mooi Gula Huset. Of je nu op doorreis bent of je wilt genieten van de prachtige omgeving in Zuid-Zweden, we weten zeker dat Joost en Liesbeth je van harte welkom heten.