Gisteren waren we met z’n allen: Daan en Jenn vertrekken morgen en Emma en Paul zijn eergisteren aangekomen. Iedereen vond het leuk om samen iets te doen en na overleg werd dat kanoën op de Klarälv.

Dus reden we gistermiddag naar Alevi Camping om naar ons beginpunt gebracht te worden. Nadat we even bij de kano’s gewacht hadden kwam Meine aanlopen en niet veel later zaten we in het busje om naar het beginpunt gebracht te worden. Het beginpunt lag vanuit ons huis gezien aan de overkant van de rivier, ongeveer 16 kilometer varen bij de camping vandaan.

Bij het beginpunt legde Meine uit wat ons te wachten stond. De kano’s waarmee we op pad gingen waren stabiel, er was er in al die jaren nog nooit een gekapseisd. Voor diegenen die het nog niet wisten: de stuurman zit achterin en diegene die voorin zit peddelt en zorgt voor snelheid. Omdat het water zo laag staat stroomt de rivier trager dan anders en zeker met de tegenwind die we op sommige stukken zouden krijgen zouden we af en toe flink moeten peddelen. Na de uitleg gingen we op pad met onze drie kano’s met daarin Daan en Jenn, Emma en Paul en wij tweeën.

Op weg

Voeten overboord om af te koelen.

Het is zo ondiep dat we naar het eilandje konden wandelen.

Doordat de rivier laag staat ontstaan er ook veel zandstrandjes en eilandjes. Toen wij een mooi “onbewoond” eilandje zagen zijn we even gestopt om wat te drinken, eten en een frisse duik te nemen. Daarna ging onze tocht weer verder.

En weer verder.

Normaal rijden we over de 62 en genieten van de omgeving. Varen op de Klarälv laat je het dal op een heel andere manier beleven. Soms waren we onze herkenningspunten kwijt en vroegen ons af hoe ver we waren. Ieder moment is genieten, het is werkelijk schitterend dat we hier zo vaak mogen zijn.

Schitterend

De brug bij Fastnäs. Alevi ligt net voorbij de volgende bocht.

Na nog een paar drink- en zwem-stops kwam dan toch de brug bij Fastnäs in zicht en waren we alweer bijna terug op de camping. Bij de camping hebben we onze kano’s weer teruggelegd en schoongemaakt. ‘s Avonds hebben we de elektrische gril op de veranda gezet en hebben lekker met zijn allen op de veranda zitten eten.

Vanmorgen zijn we vroeg op gestaan en hebben Daan en Jenn naar Oslo gebracht voor de vlucht naar Nederland. Emma en Paul blijven nog een week.