Op zondagen doen we regelmatig een loppisrondje. Grofweg gaan we dan vanaf Stöllet richting Råda, Sunnemo, en Munkfors om daarna door te steken richting Sunne om vervolgens via Torsby weer naar Stöllet te rijden. Lunchen doen we onderweg op een mooi plekje.

Tijd voor de lunch

Een van onze stops, het Folkets Hus in Sunnemo.

Loppis

Net voor Munkfors is er een loppis langs 62. De meneer bij deze loppis had al zijn glaswerk in een schuurtje uitgestald. Als je er langs liep begon het glaswerk in de vitrine en op de rekken gevaarlijk te rinkelen…

Rinkelend glaswerk

Daarna zijn we richting Sunne gereden. We dachten dat we op de juiste weg waren zodat we onderweg langs een bygdegård zouden komen. We waren al bijna in Sunne toen we erachter kwamen dat dit niet goede weg was. We hebben daarna maar een afslag genomen waarvan we dachten dat dit goede kant op zou zijn maar uiteindelijk zaten we bijna in Lysvik. Ook niet goed, grrrr. Ik wist zeker dat ik in een blog van een paar jaar geleden de naam had opgeschreven. Dus zijn we gestopt en gaan zoeken in onze verhalen. Het bleek Torsbergs Bygdegård te zijn. Onze navigatie kende het hele plaatsje Torsberg niet, Google Maps wist het wel te vinden en na een flinke omweg kwamen we dan aan op de juiste plek. Jenn en Daan vonden hier twee oude camera’s die ze leuk vonden. De oude dames bij het afrekenen hadden wat moeite met het uitrekenen van het wisselgeld. Ik had een briefje van 500 kronen (de pinautomaten geven geen kleinere), ik had al gezien dat het bedrag dat ze terug gaven correct was maar ze gingen het nog een keer tellen om vervolgens zo als het hoort terug te tellen. De dames hadden er wel schik in maar ze vonden nu toch wel dat hun hersens kraakten.

Daarna reden we weer verder en zagen een nieuw bordje met loppis, dit keer kwamen we uit in een heel oud schoolgebouwtje met prachtige meubels. Je waande je in een museum. We hebben uitgebreid rondgekeken. Onze auto zat “helaas” vol met kinderen en picknickspullen, maar hier gaan we terug. We hebben de nodige dingen gefotografeerd en de volgende keer zorgen we voor een lege auto, achterbank plat en hoedenplank er uit.

Oud schoolgebouw

Soms lijkt het een museum.

Alles is te koop. Bijna.

We hadden nog bij de jätteloppis in Stopafors langs willen gaan maar dat is door onze zoektocht er niet meer van gekomen. Na een ijsje in Sunne vonden we het mooi geweest voor vandaag.

Sunne