Daan en Jenn hadden al vakantie, maar wij moesten nog gewoon een dag werken. Normaal is zo’n laatste werkdag rustig, wegwerken van de laatste e-mails en dingen overdragen. Ik dacht nog op tijd naar huis te kunnen. Vandaag kwam er op het laatste moment nog een softwareprobleem boven waarvoor het nodige geregeld moest worden. Mijn werkdag was even na half zeven begonnen maar uiteindelijk was het tegen vijven voordat ik iedereen die er nog was een prettige vakantie wenste en naar huis ging. Collega’s weten wel wanneer ik naar Zweden ga, maar verbazen zich iedere keer weer als ze vragen wanneer ik echt vertrek en ik antwoord “vanavond”. Ik leg dan uit dat we erg weinig hoeven in te pakken en dat ik doorgaans minder naar Zweden meeneem dan naar mijn werk. De gekke dingen die meemoeten zoals een printer, lege jampotten, boeken en flyers, hebben we de dagen van te voren al verzameld. Na het eten kwamen de ouders van Jenn nog even gedag zeggen en vertrokken we naar Travemünde voor de boot naar Malmö.

De mevrouw bij de check-in was dit keer van het Duitse duidelijke-recht-toe-recht-aan-type. Ik reed voor het raampje van de check-in en het enige wat gezegd werd was “Die Ausweise bitte”. Ik wilde haar nog de boardingcard van Finnlines overhandigen maar daar was het korte antwoord op “Dat heb ik niet nodig.”. Even later kreeg ik de papieren in de handen gedrukt en kon ik na de mededeling “In de rechterrij gaan staan. Boarden begint om 2 uur.” doorrijden. Alsof ik nu nog anders zou durven. Om 2 uur begon het boarden en eenmaal aan boord hebben we snel onze hutten opgezocht.

Dé brug, Öresundsbron

In de rij voor de winkel

Toen we in Malmö wegreden miezerde het een beetje en dat is het zo’n beetje de hele dag blijven doen. Onze eerste stop was Gekås in Ullared. Nu is het daar altijd druk maar dit keer kostte het bemachtigen van een parkeerplaats al moeite. Toen we naar de winkel liepen werden we door de beveiliging tegengehouden. Als we naar de winkel wilden moesten we omlopen en aansluiten in de rij. Dit was nieuw voor ons, in een rij gaan staan om de winkel in te mogen. Binnen was het inderdaad druk, heel druk. Nadat we de dingen gevonden hadden die we zochten, zijn we in de rij gaan staan bij de kassa’s.

Onze route

Na ons bezoek aan Gekås zijn we tussen de meren door richting Stöllet gereden. Onderweg bleef het miezeren. Het was niet veel maar met alle droogte van de afgelopen weken viel er in ieder geval iets van regen. Na het avondeten bij de Max in Skövde zijn we begonnen aan de laatste etappe. Rond half elf reden we onze oprit op en waren we weer thuis.