Vandaag vertrekken de kinderen weer naar Nederland. Ze rijden weer naar Oslo en vliegen vanaf daar terug naar Amsterdam. Het wordt dan weer stil in Stöllet. Maar wat hebben we genoten! Het was enorm gezellig met z’n zessen.

De afgelopen dagen hebben we snowquad gereden, oud en nieuw gevierd, oliebollen en wafels gebakken, “meegezongen” met de Top2000, spelletjes gedaan, zijn we naar een ijshockeywedstrijd geweest en hebben we prachtige zonsondergangen gezien. Het was gezellig, we hebben veel gelachen en vooral genoten!

Schitterende zonsondergangen in Finnskogen.

 

Fiber

Terloops is ook de fiber (glasvezelaansluiting) tot leven gekomen. Voor de zomer dook er een oranje kabeltje op naast het huis. Dit was voor ons het teken dat het inmeten en de rest van de papierwinkel geslaagd was. Een paar weken geleden is er in binnen een aansluiting gemaakt en hadden we knipperende lampjes in de woonkamer maar nog geen werkende verbinding. Voor kerst zijn we naar de Telia-winkel in Karlstad gegaan om een abonnement af te sluiten. Dit kon niet online want we hebben geen persoonsnummer, wat in Zweden onontbeerlijk is voor veel dingen. Gewapend met alle papieren en mijn paspoort liepen we de winkel in en niet veel later hadden we een abonnement afgesloten. Onze aansluiting zou dan over 10 dagen geactiveerd moeten worden. Gisteren bleek de aansluiting te werken en kunnen we gebruik maken van een snelle fiber (glasvezel) verbinding. Onze oude 4G-router kan nu de kast in.