Het gaat echt niet

Gisteravond zijn we op weg naar Stöllet gegaan. De auto zat (alweer) helemaal vol met spullen. Dus toen de kinderen in wilden stappen zei ik, “Sorry, het gaat echt niet. Jullie passen er niet meer bij. Tot over een paar weken.” Teleurgesteld vroegen ze of we toch nog plaats konden maken in de auto zodat ze ook mee konden.
In het echt ging het anders. De kinderen komen pas volgende week waardoor we nu de hele auto konden volstoppen. Na de nodige goedbedoelde adviezen die werden afgedaan met “Komt allemaal goed.” en “Hoe oud denken jullie dat we zijn?” werden we vrolijk uitgezwaaid en gingen we op pad.

En waarmee zat de auto dan zo vol?
Lege jampotjes, want Suzanne maakt hier altijd heerlijke jam van bosbessen, frambozen en aardbeien.
Reisgidsen, zodat we hier iedereen weer kunnen bevoorraden.
Een klein koffertje met kleding.
Een skottelbraai, die gelukkig niet mee terug hoeft.
Camera’s en statieven.
Ons “kantoor”, we gaan werken aan een nieuwe reisgids en om overzicht te houden structureren we alles in hangmappen.

Een deel van het kantoor.

Ook dit keer hebben we de nachtboot van Finnlines genomen van Travemünde naar Malmö. Onze boot vertrok om 2.30 uur ‘s nachts waardoor we in alle rust zonder files door Duitsland konden rijden. Op het stuk na Hamburg werd het toch nog even spannend. Er waren daar wegwerkzaamheden en een een bijzonder zwaar transport kon daar niet goed doorheen. Alles stond stil en mensen stapten uit om te kijken wat er aan de hand was. Gelukkig stonden we net voor een afrit en konden we van de snelweg af. Daarna hebben we onze navigatie op “Vermijd snelwegen” gezet zodat we in ieder geval niet meteen teruggeleid werden. Alleen onze aankomsttijd in de haven zou dan net voor het sluiten van de check-in zijn, dus ergens moesten we weer de snelweg op zien te komen. Na een hele tijd door een heel donker volkomen onbekend stuk Duitsland gereden te hebben, hebben we onze navigatie weer zijn gewone werk laten doen en reden we even later weer op de snelweg. We waren al met al toch mooi op tijd voor de boot.

Onderweg

Toen we ‘s ochtends wakker werden scheen de zon. Tijdens het ontbijt in onze hut konden we genieten van het uitzicht en zagen we de Øresundbrug steeds dichterbij komen. Nog even en dan waren we in Malmö. Onze eerste stop in Zweden was Gekås in Ullared voor een paar inkopen. Het blijft een enorme winkel en ondertussen komen er in de omgeving ook steeds meer winkels bij. Ik verbaas me over de omvang van het geheel en wat mensen daar allemaal kopen. Toen we ons lijstje hadden afgewerkt hebben we de drukte heel snel achter ons gelaten.

Met de kinderen houden we contact via Whatsapp en zo hebben we een beetje een idee van wat er thuis gebeurt (tenminste dat denken we …)

Ik blijf hopen dat het ooit zover komt dat we ieder slechts één kleine rugzak meenemen.