Vandaag zijn we gaan sneeuwschoenwandelen in “onze achtertuin”. Hier ligt onder andere het natuurreservaat Fänstjärnsskogen en de hut Eldpallkojan. Vanaf de parkeerplaats volgden we de weg totdat we bij het pad kwamen dat richting het reservaat liep. De weg lag echter veel hoger dan het pad waardoor er niet veel anders op zat dan naar beneden te klimmen. Suzanne pakte het handiger aan, ze ging zitten en liet zich naar beneden glijden.

Het startpunt

In dit stuk was nog helemaal niemand geweest, er was geen pad te zien en de enige aanknopingspunten die we hadden waardoor de oranje markeringen. Zo zochten we onze route van markering naar markering. De enige sporen die we onderweg zagen waren elandensporen.

Ook met sneeuwschoenen aan blijft het opletten waar je je voeten neerzet. Als er een holte ontstaan is onder de sneeuw dan zak je alsnog tot je knieën weg. Onderweg konden we goed zien hoe ver een eland met zijn poten wegzakt in de sneeuw. Het is wel heel erg gaaf om op deze manier door de sneeuw te wandelen, wetende dat je enige bent die er loopt.

Van markering naar markering.
Onderweg
Even een momentje rust bij een schuilhutje.
Het bruggetje heeft duidelijk beter tijden gekend. Gelukkig was het water eronder bevroren.
In de verte ligt het meertje Fänstjärn, de vlakte ervoor is sneeuw waar nog af en toe een boompje dapper zijn top laat zien.
Eldpallkojan, je kunt er een vuurtje stoken en overnachten.
Om wat meer te zien dan alleen sneeuw moet je echt af en toe stoppen en rondkijken.
Laat het mij weten wanneer er
John versteeg

Mooie wandeling.
Ga zeker fie kant een keer op.

Ton

Zeker doen! Zomer én winter een aanrader.