Vandaag was de allerlaatste stage van de Sweden Rally, SS19 Torsby. Dit parcours lag in de buurt van het Service Park. Toen we op weg gingen was de politie het verkeer aan het regelen op de kruising van de E45 en de 62. ‘s Ochtends waren er twee stages in Likenäs gereden en alle toeschouwers kwamen nu terug en wilden de E45 weer op richting het Torsby en het Service Park. Bij het Service Park vonden we nog gemakkelijk een parkeerplek en zijn het terrein op gelopen. Bij het podium konden we op een groot scherm de rally volgen. We zagen camerabeelden van uit de auto’s en de snelheid waarmee gereden werd. We zagen snelheden langskomen van ruim 170 km/u! en dat over een onverharde, ijzige, smalle weg.

De Fin Esapekka Lappi wist de laatste stage op zijn naam te schrijven in een tijd van 6:00.2 over 9,56 kilometer. Thierry Neuville, die als laatste startte, had zoveel voorsprong opgebouwd dat zijn overwinning niet meer in gevaar kwam en kon het rustig aan doen, hij was 3,2 seconde langzamer dan de Fin. Veel tijd om bij te komen had de Belg niet, amper een minuut later werden de nummers 1, 2 en 3 op het podium verwacht. Na de huldiging en de volksliederen van België (vanwege Thierry) en dat van Zuid-Korea (vanwege Hyundai) zat de rally erop. De rust in Värmland is weer terug. Het hele rallycircus verplaatst zich nu naar Mexico voor de rally van 8 t/m 11 maart.

Een stukje van de actie.

Ze moeten hem niet nog grotere lenzen meegeven.

Alles was heel goed te volgen op het grote scherm.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul worden gehuldigd.

We zijn van huis uit geen autosportliefhebbers en dachten we gaan even kijken, maar als je zo ondergedompeld raakt in een evenement dan wil je het ook meemaken. We vonden het prachtig om het spektakel en het hele circus eromheen te beleven. Mochten we nog een keer in de gelegenheid zijn om de Sweden Rally te bezoeken dan gaan we ook zeker weer even kijken. Mocht je zelf een keer in Zweden zijn tijdens de rally, ga kijken!