De laatste dag van 2018, de Top2000 staat op en de oliebollen en wafels worden gebakken. Als we terugkijken was 2018 voor ons een onstuimig jaar!

Het begon zo rustig, met een fantastische winter met veel sneeuw en een bezoek aan de Sweden Rally. Ook als niet autosportliefhebbers hebben we van de eerste tot de laatste dag genoten van dit spectaculaire evenement.

Daarna de gekke maand mei die we rustig dachten te kunnen besteden aan de reisgids over Dalarna maar niets van dat was waar. Er ontstond een nieuw, toen nog wild plan: Hem62 Travel.  We gingen een reisbureau beginnen! Vele gesprekken volgden, we brainstormden er op los, verdiepten ons in de regels van een garantiefonds en alles wat een reisbureau nodig heeft. Voor de zomer stond er een klein reisbureau: Hem62 Travel. Eigenlijk te laat voor boekingen maar een mooi moment om te leren van alles wat daarbij komt kijken.

In de zomer waarin Zweden getroffen werd door de vele bosbranden hebben we heel veel gezien en gedaan: paardrijden, kanovaren, quadrijden, wandelen, zwemmen, … We hebben Dalarna doorkruist om de laatste dingen voor onze reisgids uit te pluizen en hebben gewerkt aan Hem62 Travel.

Na de zomer zijn we gaan werken aan de definitieve versie van onze reisgids over Dalarna. Die we klaar wilden hebben voor Scandinavië-XL. En dat is gelukt. Op deze beurs presenteerden we niet alleen de nieuwe reisgids maar voor het eerst ook ons reisbureau Hem62 Travel.

De kerstmarkt in Groningen was voor ons succesvol en gezellig met veel bezoekers en leuke gesprekken. De eerste dag leverde de kerstmarkt ons ‘s avonds meteen werk op.

De eerste gasten van Hem62 Travel gaan in januari al op weg om te genieten van dit prachtige land. Voor ons enorm spannend, hebben we alles goed geregeld en zullen ze net zoals wij genieten van de schitterende winter? Als de kop eraf is krijgen we misschien iets meer rust. Gewoon routine worden zal het nooit, iedereen verdient evenveel aandacht en dezelfde zorg.

2018 was voor ons een knotsgek jaar. Naast ons reisbureau en onze nieuwste reisgids hebben we tussendoor nog een doeboek voor kinderen gemaakt, websites gebouwd, werken we nog aan de layout voor een ander boek en hebben boekingssysteem voor campings en andere accommodaties naar het Zweeds vertaald. Die laatste twee krijgen een staartje in 2019 maar daarover later meer. Van ons mag 2019 weer zo’n jaar worden!

Iedereen een fijne jaarwisseling en alvast een geweldig 2019 gewenst!