Afgelopen dinsdag zijn we weer naar Stöllet gereisd. We hadden de overtocht van 02.30 van Travemünde naar Malmö geboekt. Door zo’n late overtocht te nemen konden we nog gewoon een dag werken en hoefden we pas ‘s avonds rond een uur of acht te vertrekken uit Apeldoorn.

Bij de check-in in Travemünde troffen we dit keer een vrolijke mevrouw. Ze vertelde dat wij de enige auto waren vannacht. Hoezo de enige? Ze zei dat wij de enige personenauto voor deze overtocht waren en er verder niemand meer zou komen. Dat hadden we nog niet meegemaakt. Vol ongeloof reden we het terrein op en parkeerden in het vak waar we normaal ook staan en wachtten totdat we werden opgehaald om aan boord te gaan. Af en toe wierp ik een blik in de achteruitkijkspiegel maar er verscheen geen auto achter ons. Het vak bleef verder leeg.

Het vak bleef verder leeg

Voor ons reden vrachtwagens af en aan. Onwillekeurig denk je dan toch, wat als ze ons vergeten? Een kleine personenauto op het enorme terrein met vrachtauto’s kun je over het hoofd zien. Ik nam me voor dat als het echt te laat werd ik maar eens ging vragen of ze ons misschien vergeten waren.

Gelukkig kwam er even na half twee een busje aanrijden, de bestuurder haalde de ketting voor ons weg en gebaarde dat we hem moesten volgen. Niet veel later reden we de boot op en er werd ons een plaats in een hoekje op het dek aangewezen. We zochten onze hut op en vielen vrijwel meteen in slaap.

Öresund

Na ons waren er nog meer vrachtauto’s op het dek gezet en toen we ‘s ochtends onze auto opzochten bleek dat ons hoekje omsloten werd door enorme vrachtauto’s. We waren blij toen we eindelijk van boord waren en op weg konden naar huis. We waren in Zweden! Nu nog het laatste stuk naar huis.

De oprit is nu echt een ijsbaan.

Het was goed te zien dat het de afgelopen tijd gedooid had en op sommige plekken troffen we een ijsplaat op de weg aan. Ook onze oprit is nu een ijsbaan. Vanmorgen was het -7 en de voorspellingen voor de komende dagen laten zien dat het overdag net boven het vriespunt wordt en ‘s nachts het weer stevig vriest. Zondag wordt er ook weer sneeuw voorspeld. We gaan het zien (of niet). Straks eerst maar eens een pad van de voordeur naar de oprit ruimen.


Laat het mij weten wanneer er
René

Se upp! Det finns spik elastik för skor på ICA.