Dat ging best vlot

Als de wekker om 3.15 uur gaat is dat zelfs voor mij heel vroeg. Na het douchen, aankleden, ontbijten en een kop koffie waren we zo goed als klaar voor vertrek. We controleerden nog even of we echt niets vergeten waren en even na vier uur zaten we in de auto op weg naar Schiphol. Een voordeel van zo vroeg vertrekken is dat er geen files staan en we gewoon door konden rijden naar P3 om onze auto te parkeren en de pendelbus te nemen naar het vliegveld. Op Schiphol was het nog rustig, er waren weinig reizigers en we konden vlot door de security en op zoek naar onze gate.

Tijdens het wachten bekijk ik meestal de andere reizigers. De vlucht gaat naar Oslo en volgens de weersvoorspelling zou het daar 2 graden zijn. Je zou dan verwachten dat mensen warme kleding aan hebben. Toch zag ik weer iemand in een korte broek en meerdere medereizigers liepen rond op teenslippers. Verder was het een gemêleerd gezelschap van toeristen en mensen die voor hun werk van Amsterdam naar Oslo reizen. Voor mijn gevoel zaten we niet eens heel lang te wachten voordat we al aan boord konden. Onze vlucht vertrok om 7.00 uur en zou om 8.45 uur landen. Uiteindelijk waren we ruim voor die tijd in Oslo, we landden nog voor 8.30 uur. Ook bij de balie van de autoverhuur verliep alles vlot en niet veel later waren we weer op weg naar Stöllet.

De zon komt op.

Als we de grens met Zweden passeren hebben we het gevoel dat we thuis zijn, hoewel we dan nog ruim een uur te gaan hebben. Na een stop in Torsby voor de boodschappen, gingen we op weg voor de laatste 40 kilometer naar Stöllet. Even voor 13.00 uur reden we onze oprit op. We zijn krap 9 uur onderweg geweest om van Apeldoorn naar Stöllet te reizen en dan hebben we ook nog boodschappen gedaan en dat is best vlot.

Tijdens onze rit naar huis kregen we een appje van Emma met de tekst “Ze zijn er”. De nieuwe reisgidsen “Winter in Värmland” waren bezorgd! We hadden gehoopt de reisgids nog te kunnen bekijken voordat we naar Stöllet zouden reizen, maar het drukken duurde toch iets langer. Op de beurs Scandinavië-XL in Nijkerk is onze nieuwste reisgids voor het eerst te koop. Na de beurs is de reisgids ook te bestellen via de webshop van Hem62.

Wil je kans maken op twee gratis toegangskaarten en een reisgids kijk dan op de Facebookpagina van Hem62.