Vandaag zijn we naar het roofdierenpark in Orsa geweest. Op de heenweg zijn we eerst even naar Nusnäs gegaan om te kijken bij het maken van de dalapaardjes. In Nusnäs liggen twee bedrijven die paardjes maken en hun winkels tegenover elkaar, Nils Olsson Dalahäster en Grannas. Het blijft knap om te zien hoe de paardjes met de hand beschilderd worden en toch iedere keer weer hetzelfde patroon krijgen.

Vervolgens zijn we naar het roofdierenpark, Rovdjurspark, in Orsa gereden. Het roofdierenpark is mooi, de dieren hebben hele ruime verblijven waardoor je vaak even moet zoeken om ze te vinden. De dieren in het park zijn de roofdieren die je in de Zweedse bossen aantreft en een paar exotische soorten. Het park ligt tegen een berghelling aan, dus een flinke klim maakt deel uit van je bezoek, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het park en de omgeving.

Bruine beer

Ik zag twee beren …

Als je kopje onder bent geweest moet je ook als ijsbeer je lokken even uitschudden.

Daan en Emma spelen een potje schaak.

Uitzicht over het park en de omgeving.

Op de terugweg hebben we de dag afgesloten met een barbecue. Gelukkig zaten we in een schuilhut waardoor we geen last hadden van de regenbui die overtrok.

Barbecue